Kutyás terápiás foglalkozás, fogyatékkal élő, személyiség- és viselkedésproblémákkal küzdő gyermekeknek, fiataloknak, valamint kutya bevonásával játékos készségfejlesztő, iskola előkészítő, korrepetáló foglalkozások óvodás, kisiskolás gyermekeknek egyéni vagy kiscsoportos formában.

Komplex képességfejlesztés lóháton, gyógypedagógus vezetésével.

Iskola előkészítő, személyiségfejlesztő, részképesség fejlesztő, mozgás-és beszédfejlesztő foglalkozás 3 éves kortól, felső korhatár nélkül.

A foglalkozásokon az iskolai érettséghez szükséges részképességeket játékos formában sajátítják el a gyermekek, egyéni képességeikhez igazodó módszerekkel, differenciáltan, egyéni vagy kiscsoportos formában.

A foglakozások fő célja, a gyermekekben és felnőttekben is rejlő alkotóvágy, az önkifejezés kiteljesítésén át a különböző kézműves technikák megismertetése, megszerettetése. A foglalkozásokon folyó művészeti, kreatív alkotótevékenységnek más területeken is jól kiaknázható képesség-és személyiségfejlesztő hatása van.

Felejthetetlen születésnapi gyermekzsúr, az ünnepelt érdeklődési körének megfelelő programokkal: lovas, kutyás, kézműves foglalkozásokkal, a meghívó készítéstől kezdve egészen a buli dokumentálásáig (fotók és videók készítéséig).

Segítő kutyáink közreműködésével egy interaktív foglalkozás keretében beszélgetünk a másságról, a fogyatékosságról, az elfogadásról, a segítségnyújtásról, valamint a felelős állattartásról.

A Tordasi Közhasznú Terápiás és Oktatási Egyesület színeiben megvalósuló képzés, az alkalmassági vizsgálattól, az elméleti és gyakorlati felkészítésen át a záróvizsgáig.

A tanfolyam elvégzése után a kutyák és gazdáik a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület által elismert, hivatalos terápiás párossá válnak.