AngelHeArt - Szívvel, manccsal

Kézműves foglalkozás

Kicsik és nagyok számára többféle, szabadon választható kézműves technika alkalmazásával tartott foglalkozások, melyeken elsajátíthatóak az agyagozás, a kerámiafestés, a tűzzománc, az ékszerkészítés, illetve a népi technikák alapjai.

Felgyorsult, digitális világunkban, a sok munka és feladat között egyre kevesebb idő és lehetőség jut az önfeledt és elmélyült alkotásra.

Az érintőképernyők korában a finommotorika csupán néhány mozdulatra koncentrálódik, az instant dolgok terjedésével ritkulnak a saját kezűleg készített, egyedi ajándékok.

A foglakozásaink fő célja, a gyermekekben és felnőttekben is rejlő alkotóvágy, az önkifejezés kiteljesítésén át a különböző kézműves technikák megismertetése, megszerettetése.

A foglalkozásokon folyó művészeti, kreatív alkotótevékenységnek más területeken is jól kiaknázható képesség- és személyiségfejlesztő hatása van.

Kézműves foglalkozások
Kézműves foglalkozások

Ez a módszer a kézügyesség és esztétikai érzék fejlesztésén túl hatékonyan stimulálja az akarati tulajdonságokat, segíti az egész személyiség harmonikusabbá válását, hiszen az alkotónak minden érzelmére, gondolatára szüksége van a munka során, hogy megszülethessenek a művei. Az önkifejezés nagyszerű módszere, hiszen a tárgyak tükröt tartanak az alkotónak, aki így vizuális visszacsatolást kaphat belső világáról, a formázás során kiadhatja magából érzéseit, örömeit, szorongásait, félelmeit, kételyeit.

Gyermekek számára tartott foglalkozások során, játékos módon, szabadon választható technikával dolgozhatnak a résztvevők, egyéni, illetve kiscsoportos formában.

A felnőtteknek kisebb csoportos foglalkozásokat ajánlunk: pl. egy baráti összejövetel, csapatépítő, lánybúcsú stb. keretében alkothatnak az általuk választott technikával.

Jó lehetőség ünnepek és az azokhoz kapcsolódó családi események előtt saját készítésű, egyedi, személyre szóló ajándékok készítésére, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A kézműves foglalkozások több helyszínen is elérhetőek: elsősorban a Fejér megyei Gyúrón, valamint Budapesten.

Az alap foglalkozások időtartama: 60 perc

Egyéni és kiscsoportos foglalkozások egyaránt elérhetőek.