Képesség-fejlesztés lóháton

Komplex képességfejlesztés lóháton, gyógypedagógus vezetésével. Iskola előkészítő, személyiségfejlesztő, részképesség fejlesztő, mozgás-és beszédfejlesztő foglalkozás 3 éves kortól, felső korhatár nélkül.

A ló egy nagyon érzékeny élőlény, figyeli a körülötte lévők mozgását, hangját, tekintetét, és reagál rájuk, azonnali visszajelzést adva minden tettünkre, ezért különösen alkalmas a szociális készségek és a személyiség fejlesztésére.

A lovas képességfejlesztő foglalkozások jelentős módon képesek befolyásolni a résztvevők mozgásának, érzékelésének, észlelésének, figyelmének, beszédállapotának és gondolkodásának fejlesztését, fejlődését. Egészét tekintve pedig döntő hatásúak lehetnek a gyermekek személyiségének alakulásában, hiszen egy olyan kapcsolatrendszerben kell dolgozniuk, mely a lóval való együttműködésen, kommunikáción, elfogadáson és alkalmazkodáson alapszik.

A gyermekek a ló hátán ülve, játékos módon, szinte észrevétlenül oldanak meg olyan feladatokat, amik az iskolapadban ülve sokszor nehézséget jelentenek számukra.

A lovardában, a ló körül és a ló hátán betartandó szabályok erősítik a gyermekek szabálytudatát, türelmét, alkalmazkodó és együttműködő készségét, növeli felelősségérzetüket.

Tanulási és kommunikációs nehézségek, részképesség problémák, a társas kapcsolatok kialakításának és kezelésének nehézségei, szorongás, bizonytalanság, zárkózottság, agresszió, konfliktuskezelési problémák, szétszórt figyelem, állandó pörgés vagy éppen lassú reakcióidő, orientációs zavarok, iskolaéretlenség.

Ezek a leggyakrabban felmerülő problémák, melyekre a lóháton történő képességfejlesztő foglalkozásaink során segítséget nyújtunk.

A fejlesztő munka minden esetben képességfelméréssel és a célok átbeszélésével kezdődik, melyek alapján egyéni fejlesztési tervet készítünk a gyermekek számára.

Első foglalkozás:

(anamnézis felvétele, képességfelmérés, megbeszélés)

60-90 perc = 8.000 Ft

A foglalkozások időtartama: 45 perc

Egyéni foglalkozás ára: 8.000 Ft /alkalom

Kapcsolat