AngelHeArt - Szívvel, manccsal

Terápiás kutya kiképzése

A Tordasi Közhasznú Állatasszisztált Terápiás és Oktatási Egyesület színeiben, az alkalmassági vizsgálattól, az elméleti és gyakorlati felkészítésen át a záróvizsgáig. A felkészítés elvégzése után a kutyák és gazdáik a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület által elismert, hivatalos terápiás vizsgát tehetnek.

Egy különlegesen szép hivatáshoz szeretnénk hozzásegíteni azokat, akik magukat és kutyájukat alkalmasnak érzik a feladatra, hogy másoknak örömöt csempésszenek a nehéz hétköznapjaiba és érdemben részt vegyenek a fejlesztő, pedagógiai, gyógypedagógiai munkában.

A felkészítés során a gazda olyan elméleti és gyakorlati tudásra tehet szert, amivel az állatasszisztált terápiás munkában majd felvezetőként tevékenykedhet, illetve a kutya a kiképzése során elsajátíthat minden olyan készséget, amivel sikerrel teljesíteni tudja a terápiás kutyák számára előírt vizsgafeladatokat.

A tanulási folyamat alatt olyan kutya-gazda kapcsolatot alakítunk ki, ami elengedhetetlen a közösen végzett, hatékony és sikeres terápiás munkához.

A leendő terápiás kutya és felvezetője párosok folyamatosan jelentkezhetnek Egyesületünknél.

A foglalkozások gyúrói központunkban, a TordasZoo Farmon zajlanak.

Terápiás kutya és felvezetője képzés
Terápiás kutya kiképzése

A felkészítés menete:

  • Alkalmassági vizsgálat (habilitációs kutyakiképzők, gyógypedagógus bevonásával): beszélgetés a motivációkról, elképzelésekről, tervekről, célokról; a kutya személyiségének, tulajdonságainak felmérése, értékelése; a kutya-gazda páros munkájának felmérése, értékelése; összegzés, komplex értékelés
  • Felkészülés a terápiás kutyák vizsgájának 1. részére: Temperamentum vizsga (engedelmesség, alkalmasság, kutya-gazda kapcsolat)
  • Temperamentum vizsga
  • Felkészülés a terápiás kutyák vizsgájának 2. részére: Terápiás záróvizsga (terápiás foglalkozásokon való részvétel és aktív munka a gyermekcsoporttal)
  • Terápiás záróvizsga

Bővebb információért keressen fel bennünket elérhetőségeinken.