Dr. Hampóné Kiss Zsófia

Dr. Hampóné Kiss Zsófia vagyok, gyógypedagógus, habilitációs kutyakiképző, terápiás kutyafelvezető.

Az ELTE Gyógypedagógiai Karán végeztem 2011-ben. Az elmúlt évtizedben többirányú tapasztalatot szereztem az alternatív pedagógiai, gyógypedagógiai módszerek, az állatasszisztált és művészeti terápiák alkalmazásában, motivációs rendszerek kidolgozásában és működtetésében.

Állatszeretetem és az állatasszisztált foglalkozások során, valamint a saját lovaim és kutyáim mellett megélt sikerélmények arra motiváltak, hogy mélyebben is foglalkozzak a segítő állatokkal, ezért már nem csupán gyógypedagógusként, hanem kiképzőként is részt veszek a segítő kutyák és gazdáik hétköznapjaiban.

Munkámat szakképzett pedagógus, kutyakiképző és terápiás kutyafelvezető kollégáim támogatják, egymást kiegészítő és segítő szakmai teamet alkotva.

Fő segítőm, négylábú barátom és munkatársam Angie, a golden retriver, akivel együtt nőttem fel a segítő kutyák alkalmazásának és kiképzésének kihívásokkal teli, izgalmas és csodálatos feladatához.

Munkámat szakképzett pedagógus, kutyakiképző és terápiás kutyafelvezető kollégáim támogatják, egymást kiegészítő és segítő szakmai csapatot alkotva. Fő segítőm, négylábú barátom és munkatársam Angie, a golden retriver, akivel együtt nőttem fel a segítő kutyák alkalmazásának és kiképzésének kihívásokkal teli, izgalmas és csodálatos feladatához.

Az AngelHeArt azzal az alapgondolattal született meg, hogy minél több gyermek megtapasztalhassa a tanulás, fejlődés állatokkal társuló folyamatát, egy számukra is motiváló, játékos, elvarázsoló foglalkozás során. Legfontosabb feladataink közé tartozik a gyermekek személyiségének figyelembe vételével a meglévő pozitív tulajdonságok erősítése, a pozitív énkép, önbizalom kialakítása, elmélyítése. Ezek eléréséhez elengedhetetlen, hogy minden gyermek esetében megtaláljuk azt a tevékenységet, amely számára sikerélményt biztosít, segíti önmegvalósításában, a meglévő készségeinek, képességeinek kibontakozásában, erősítésében, valamint újak kialakításában.

Falka